Spectrum SZ 03 Fauteuil

By Martin Visser

Omschrijving

De Spectrum SZ 03 Fauteuil is een ontwerp van Martin Visser uit 1968. De vormgeving is gebaseerd op de SZ 01 en de SZ 02, maar verder geperfectioneerd. De fauteuil deelt hetzelfde design dat kenmerkend is voor halverwege de vorige eeuw, maar heeft in tegenstelling tot de twee andere modellen een uitgebreide vering. Hierdoor is de stoel nog comfortabeler en wordt het zonder twijfel uw favoriete plek voor een goed boek of een welverdiend rustmomentje. Dankzij het slanke stalen frame en de dunne zitting oogt de stoel heel modern, ondanks het feit dat het ontwerp al decennia oud is. Hoewel de stoel een prachtige uitstraling heeft, is de stoel maar twee jaar in de collectie van Spectrum geweest. Gelukkig heeft het merk in 2015 besloten dat dit bijzondere exemplaar niet mocht ontbreken in het aanbod en is de stoel opnieuw in productie genomen.

De zitting kan zowel met stof als leer bekleed worden, waarbij u kunt kiezen uit talloze stof- en leersoorten. Daarnaast heeft u ook de keuze uit een breed kleurenpalet, zodat het niet moeilijk is om een perfecte match met de SZ 03 Fauteuil te maken! De vering is horizontaal geplaatst en met behulp van een klem aan het frame bevestigd. Het frame is gemaakt van metaal en voorzien van een matte chromen laag.

De fauteuil is 72 centimeter hoog, 60 centimeter breed en 69 centimeter diep. De armleuning is 53 centimeter hoog en de zithoogte van de stoel bedraagt 41 centimeter. Leuk detail is dat de zithoogte door Spectrum verhoogd is in vergelijking met het origineel. Mensen worden gemiddeld genomen namelijk steeds langer, waardoor een hogere zitting nodig was om voldoende zitcomfort en ergonomie te garanderen.

De SZ 03 Fauteuil behoort tot de bijzondere collectie van Spectrum. Dit typisch Nederlandse merk werd in 1941 opgericht. In de jaren ’50 kwam Spectrum tot bloei, toen Martin Visser aan de leiding van de ontwerpdivisie stond. In zijn vorige baan was hij hoofd van de meubelafdeling van de Bijenkorf, een functie waarin hij geregeld de crème de la crème van het Nederlandse design tegen het lijf liep. Hij slaagde er daarom in verschillende topontwerpers te verbinden aan Spectrum, waaronder Benno Premsela en Gerrit Rietveld. Op die manier ontstond er een bijzondere collectie, waar Martin Visser overigens zelf ook zijn steentje aan bijgedragen heeft.

Spectrum SZ 03 Fauteuil


✓ Designklassieker uit 1960
✓ Vele stofferingsmogelijkheden
✓ Zitting voorzien van comfortabele vering
✓ Stalen frame (mat chroom)
✓ Zithoogte: 41 cm.
✓ Afmeting: b. 60 x h. 72 x d. 69 cm.
✓ Designer: Martin Visser

Vragen over de SZ 03 Fauteuil van Spectrum?

Actie: 100 euro cadeau bij aankoop van een kast

Bij alle kasten vanaf €750 euro ontvangt u een cadeaucheque t.w.v. €100

Meer informatie

Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Martin Visser
Garantie 2 jaar
Merk Spectrum
Diepte / Lengte 69 cm.
Hoogte 72 cm.
Breedte 60 cm.
Opties Gestoffeerd, Met arm
Hoogte arm 53 cm.
Zithoogte 41 cm.

SZ 03 Fauteuil

Vanafprijs

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 1.674

SZ 03 - Leder

Ohmann Misto Cognac

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 2.287

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit