Spectrum SZ 63 Fauteuil

By Martin Visser

Omschrijving

De Spectrum SZ 63 Fauteuil is een ontwerp van Martin Visser. De vormgeving van de fauteuil is kenmerkend voor de stijl van Visser (1922-2009) met minimalistische en strakke lijnen. In de jaren ’50 introduceerde Visser het ‘Form Follows Function’ principe bij Spectrum, waar hij op dat moment art director was. Het ultieme ontwerpdoel van Visser was het toegankelijk maken van meubels voor zoveel mogelijk mensen. Daarbij wilde hij zo min mogelijk vormen en materialen gebruiken.

Anders dan bij Vissers iconische BR 02 Slaapbank en SZ 64 Fauteuil, vormen de zitting en rugleuning van de SZ 63 Fauteuil één geheel. De SZ 63 Fauteuil heeft een zitkuip met ideale verhoudingen en met een hoog niveau van comfort. Het principe van de standaard zitkuip heeft als voordeel dat het met relatief weinig onderdelen en voorraad mogelijk is om snel meerdere modellen te produceren. Visser paste dit principe voor het eerst toe in 1958 bij zijn gestoffeerde Laag Keppel fauteuil voor Spectrum.

De meubels van Visser hebben hun naam te danken aan een systeem waarbij de eerste letter het type meubel aangeeft. De B staat bijvoorbeeld voor bank en de S voor stoel. De tweede letter verwijst naar de functie van het meubel en de twee cijfers geven het model aan. De E staat voor eten of eetkamer, de Z voor zitten of zitkamer en de R voor rusten. In het geval van de SZ 63 Fauteuil betekent dit dus een stoel voor de zitkamer.

Martin Visser had een voorliefde voor ambachtelijk vakmanschap. Hij focuste op de mogelijkheden en beperkingen van verschillende technieken, waarbij hij de grenzen zo ver mogelijk oprekte om tot nieuwe constructies te komen. De SZ 63 Fauteuil wordt in Nederland geproduceerd met duurzame materialen en volgens de hoogste productiestandaarden. Het vierkante frame van de SZ 63 Fauteuil is vervaardigd uit zwart epoxy. De armleggers die op het frame rusten zijn van massief wengé hout. Voor de stoffering van de zitkuip zijn verschillende opties mogelijk in leer of textiel. De uitvoering met een witte bouclé stof is direct te bestellen. Benieuwd naar andere mogelijkheden? Neem dan contact op met onze interieuradviseurs. Zij helpen u graag verder!

De SZ 63 Fauteuil heeft een breedte van 69 centimeter, een diepte van 78 centimeter en een hoogte van 72 centimeter. De zithoogte is 42 centimeter en de hoogte van de armleuningen is 56 centimeter.

Spectrum SZ 63 Fauteuil


✓ Ontworpen volgens het Form Follows Function principe
✓ In Nederland geproduceerd
✓ Duurzame materialen
✓ Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen

Vragen over de SZ 63 Fauteuil van Spectrum?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Spectrum SZ 63 Fauteuil.
Summer Gift
Klaar voor de zomer? Ontvang de hele maand juli een HAY Beach Towel in kleur naar keuze cadeau bij alle aankopen vanaf 250 euro.
Bekijk Summer Gift actie
Kenmerken
Materiaal Stof
Designer Martin Visser
Jaartal 1960
Garantie 2 jaar
Merk Spectrum
Diepte / Lengte 78 cm
Breedte 69 cm
Hoogte 72 cm
Hoogte arm 56 cm
Zithoogte 42 cm

SZ 63 Fauteuil

Sahco Baru 200

Levertijd: 6 - 7 weken
€ 2.523

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit