Vitra Spindle Klok

By George Nelson

Omschrijving

De Vitra Spindle Klok is ontworpen door George Nelson. Het slanke model ademt de sfeer van de jaren ’50, maar door het tijdloze ontwerp is de klok ook in een modern interieur een stijlvolle accessoire. George Nelson heeft deze klok ontworpen in een tijd dat er in Amerika sprake was van economische voorspoed en geloof in de vooruitgang. Daar hoorde ook vernieuwend design bij, waar hij op inspeelde door huishoudelijke apparaten met een modern ontwerp te presenteren. Hierdoor wist hij uit te groeien tot één van de grootste ontwerpers uit zijn tijd. De Spindle Klok en veel van zijn andere ontwerpen worden tot op de dag vandaag nog geroemd door liefhebbers.

De Spindle Klok is uitgevoerd in aluminium en massief walnotenhout. Binnen de collectie Wall Clocks van George Nelson heeft u de keuze uit verschillende onconventionele klokken, verkrijgbaar in een breed palet aan kleuren. Zo kiest u altijd de klok die bij u en uw interieur past. De diameter van deze klok is 57.7 centimeter. Een 1.5 volt batterij voedt het hoogwaardige kwartsuurwerk.

De Spindle Klok maakt deel uit van de collectie Wall Clocks die George Nelson voor Vitra ontwierp. De samenwerking met Vitra zorgde ervoor dat George Nelson uitgroeide tot een icoon van de naoorlogse Amerikaanse designwereld. De klokken zijn geliefd vanwege hun typerende design en ook zijn andere ontwerpen kunnen al decennia op veel waardering rekenen. Naast deze succesvolle samenwerking met George Nelson ging Vitra een partnership aan met onder andere Charles en Ray Eames, Alexander Girard en Verner Panton. Ook deze ontwerpers zijn mede dankzij de samenwerking met Vitra echte designiconen geworden.

Vitra Spindle Klok


✓ Design uit de jaren ‘50
✓ Batterij van 1.5 volt inbegrepen
✓ Diameter: Ø 57.7 cm.
✓ Designer: George Nelson

Vragen over de Spindle Klok van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Spindle Klok.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
EAN Code 4055737006173
Materiaal Hout
Designer George Nelson
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diameter 57.7 cm.
Bijlagen Vitra Wall Clocks

Spindle Klok

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 495

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit