Artek Stool 60 Kruk

By Alvar Aalto

Omschrijving

De Stool 60 Kruk, is ontworpen door de Finse architect Alvar Aalto.

In 1935 werd Artek door 4 architecten opgericht: Alvar en Aino Aalto, Maire Gullsichsen en Nils Gustav-Hahl. Alle Artek producten zijn functioneel en esthetisch gecreëerd. Tot op de dag van vandaag staat Artek bekend als één van de meest innovatieve designmerken op het gebied van modern design en het creëren van nieuwe wegen op het snijvlak van design, architectuur en kunst.

Alvar Aalto was een Fins architect en industrieel ontwerper en stond bekend om zijn meubels, lampen en textiel. Het design van Alvar Aalto is gebaseerd op menselijke en natuurgerichte ideologie. Zijn design geniet populariteit over de hele wereld, ongeacht de veranderingen in de hedendaagse designtrends. Alvar Aalto was één van de eerste en meest invloedrijke architecten in Scandinavië. Zijn bekendste werken zijn de Finlandiahal te Helsinki, het stadhuis te Säynätsalo en de Technische Universiteit van Helsinki.

Stool 60 is ontworpen in het jaar 1933 en is een uniek onderdeel van de door hem ontworpen meubelen. De kruk heeft een mooie ronde zitting en heeft prachtige gebogen poten. De kruk is handig om als bijzettafel gebruikt te worden, ook is het stapelbaar en eenvoudig op te bergen.

De Stool 60 Kruk van Artek is een driepotige kruk en is verkrijgbaar met een zitting in de kleuren oranje, groen, geel, turquoise, zwart of wit, allen met blank gelakte berken poten. Daarnaast zijn er uitvoeringen in geheel blank berken, zwart of wit, of met een zitting van zwart linoleum of wit laminaat en blank gelakte poten. Stool 60 heeft een hoogte van 44 centimeter en een diameter van 38 centimeter.

Artek 60 Kruk


✓ Gemaakt van berkenhout
✓ Driepotig
✓ Diverse uitvoeringen
✓ Afmetingen: Ø 38 x h. 44 cm.
✓ Design: Alvar Aalto

Vragen over de 60 Kruk van Artek?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de 60 Kruk van Artek.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Alvar Aalto
Garantie 2 jaar
Merk Artek
Hoogte 44
Diameter 38
Opties Stapelbaar
Zithoogte 44
Bijlagen Uni Mixed

MisterDesign Limited Edition Imperial Orange 60 Stool

Levertijd: 1 - 2 weken
€ 225

Stool 60 - Berkenfineer

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 263

Stool 60 - Turquoise

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 289

Stool 60 - Geheel Zwart

Levertijd: 25 - 30 weken
€ 310

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit