Vitra Sunflower Klok

By George Nelson

Omschrijving

De Vitra Sunflower Clock Klok is een ontwerp van George Nelson. De klok heeft door de slanke lijnen en verfijnde materialen een chique uitstraling. Hierdoor past de wandklok perfect in een modern en stijlvol interieur. Bovendien wijkt het ontwerp af van conventionele klokken en weet u zeker dat u een bijzonder exemplaar heeft. Deze klok is ontworpen in de jaren ’50, toen het Amerika op economisch vlak voor de wind ging en mensen geloofden in de vooruitgang van de samenleving. Daar hoorde ook een nieuwe designstijl bij met onconventionele ontwerpen. George Nelson is één van die pioniers die verantwoordelijk was voor het introduceren van modern design bij de Amerikaanse huishoudens. De Sunflower Clock Klok is hier een goed voorbeeld van. Mede door deze ontwerpen wordt George Nelson gezien als één van de grootste en meest invloedrijke ontwerpers van zijn tijd.

De wandklok is gemaakt van berkenhout in combinatie met metaal. Binnen de Wall Clocks collectie van George Nelson heeft u bovendien nog keuze uit andere onconventionele klokken in verschillende kleuren. De diameter van de klok is 75 centimeter en een 1.5 volt batterij voedt het hoogwaardige kwartsuurwerk.

De Sunflower Clock Klok is onderdeel van de collectie Wall Clocks van Vitra. George Nelson heeft deze collectie ontworpen in samenwerking met Vitra. Het bleek een succesvolle samenwerking want George Nelson groeide hierdoor uit tot een waar icoon van het naoorlogse Amerikaanse design. De Wall Clocks zijn echt designklassiekers geworden dankzij hun typerende design van de jaren ’50. Vitra werkte naast George Nelson ook samen met verschillende andere ontwerpers, zoals Charles en Ray Eames, Verner Panton en Alexander Girard. Al deze samenwerkingen bleken heel vruchtbaar, want stuk voor stuk zijn deze designers uitgegroeid tot iconen van hun tijd. Zelfs vandaag de dag worden hun producten nog door ontzettend veel mensen gebruikt.

Vitra Sunflower Clock Klok


✓ Verkrijgbaar in berken of zwart/messing
✓ Batterij van 1.5 volt inbegrepen
✓ Diameter: Ø 75 cm.
✓ Designer: George Nelson

Vragen over de Sunflower Clock Klok van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Sunflower Clock Klok.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer George Nelson
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diameter 75 cm.
Bijlagen Productinformatie

Sunflower - Berken

Levertijd: 2 - 4 weken
€ 1.195

Sunflower - Zwart/Messing

Levertijd: 2 - 4 weken
€ 1.295

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit