Spectrum Tangled Salontafel

By Carolina Wilcke

Omschrijving

De Spectrum Tangled Salontafel is een ontwerp van de Nederlandse designer Carolina Wilcke. Voor deze salontafel haalde ze haar inspiratie uit de stalen raamkozijnen die vaak gebruikt werden in oude industriële gebouwen. Dat is goed terug te zien in de stoere en robuuste uitstraling van de salontafel. Tegelijkertijd oogt de salontafel ook heel subtiel en verfijnd, dankzij het dunne stalen frame. De salontafel heeft een bijzondere constructie want het geheel lijkt onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. De verschillende glazen tableaus kunt u gebruiken om uw favoriete accessoires tentoon te stellen. Deze plaat en de onderplaat kunnen ook geleverd worden met een houtfineer in een donkerbruine gebeitste eikenkleur.

Deze stijlvolle salontafel is echt perfect voor liefhebbers van puur design. Als u zichzelf daartoe rekent, hebben we goed nieuws, want Carolina Wilcke heeft tevens een dressoir, een bijzettafel en een vitrine ontworpen met hetzelfde karakteristieke design. Het stalen frame is voorzien van een zwarte (RAL 9005) of taupe (RAL 7006) kleurige epoxycoating. Dankzij het smalle stalen frame oogt de salontafel zowel robuust als elegant. De glasplaten zijn 5 millimeter dik en kunnen zowel in helder glas als gerookt glas geleverd worden. De Tangled salontafel wordt standaard voorzien van zwarte schroefjes, waarmee het glas in het frame wordt geklemd. Op verzoek kunnen deze vervangen worden door messing schroefjes. De Tangled Salontafel is verkrijgbaar in twee formaten. De medium variant is 130 centimeter breed, 60 centimeter diep en 38 centimeter hoog. De large variant is 160 centimeter breed, 74 centimeter diep en 38 centimeter hoog.

De Tangled Salontafel maakt deel uit van de collectie van het Nederlandse designmerk Spectrum, dat in 1941 werd opgericht. In de jaren ’50 kreeg Martin Visser de leiding van de ontwerpafdeling van Spectrum. Een goede zet, want Visser had als hoofd van de meubelafdeling van de Bijenkorf een groot netwerk opgebouwd van Nederlandse topontwerpers. Enkele van hen, waaronder Gerrit Rietveld en Benno Premsela, wist hij te overtuigen verschillende meubels voor Spectrum te ontwerpen. Hierdoor was Visser in staat een bijzondere collectie op te bouwen, die vandaag de dag voor een groot deel nog intact is. Naast de ontwerpen van Nederlandse grootmeesters biedt Spectrum ook meubels van jonge talenten aan, zoals de Tangled Serie van Carolina Wilcke. Ze is opgeleid als goudsmid en heeft gestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven. Haar ontwerpen houden het midden tussen kunst en interieurdesign en voegen hierdoor aan elk interieur karakter en stijl toe.

Spectrum Tangled Salontafel


✓ Verfijnd én stoer design
✓ Ook als bijzettafel, dressoir of vitrine verkrijgbaar
✓ Zwart (RAL 9005) afgewerkt
✓ Frame van staal voorzien van epoxy coating
✓ Keuze uit twee afmetingen
✓ Designer: Carolina Wilcke
Kastenactie
Ontvang tot en met 1 april een cadeaucheque ter waarde van €100 bij aankoop van een kast vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Carolina Wilcke
Jaartal 2015
Garantie 2 jaar
Merk Spectrum
Hoogte 38 cm.
Opties Met wieltjes

Tangled Salontafel - Helder Glas met Zwart Frame

b. 130 x h. 38 x d. 60 cm.

Levertijd: 3 - 5 weken
€ 2.509

Tangled Salontafel - Helder Glas met Taupe Frame

b. 130 x h. 38 x d. 60 cm.

Levertijd: 3 - 5 weken
€ 2.617

Tangled Salontafel - Gerookt Glas met Zwart Frame + Donkerbruin Eiken

b. 130 x h. 38 x d. 60 cm.

Levertijd: 3 - 5 weken
€ 2.821

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit