Thonet 214 Two Tone Stoel

By Michael Thonet

Omschrijving

De Thonet 214 Two Tone Stoel is een ontwerp van Michael Thonet, herzien door Studio Besau Marguerre. Thonet laat haar 200-jarige bestaan niet zomaar aan haar voorbij gaan. Om te vieren dat het bedrijf al zo lang bestaat en nog steeds een van de pioniers op het gebied van design is, wordt de bekendste klassieker van Thonet voorzien van een nieuw jasje. De Weense koffiehuisstoel, nr. 214, ’s werelds eerste stoel voor massaproductie is uitgebracht in een speciale versie, de Two Tone, die alleen in 2019 verkrijgbaar zal zijn. De naam verwijst naar het tweekleurige design, waarbij een aantal onderdelen een lichtere tint hebben gekregen dan de hoofdkleur van de stoel. Hierdoor krijgt het design dat we door en door kennen ineens weer een compleet nieuw en fris uiterlijk.

Door de verbindende elementen een lichtere kleur te geven, wilden Eva Marguerre en Marcel Besau nadruk leggen op de rondingen en de revolutionaire constructie van de stoel. Ze voorzien dat de stoel het nog steeds goed zal doen in cafés en dat juist in een setting waar herhaling optreedt, de verschillende kleuren tot hun recht zullen komen. Er zijn vier kleuren gekozen die als beits aangebracht worden op het beukenhout. De wat meer neutrale kleuren white en sage, en de karaktervolle kleuren velvet red en black. De zitting is bij alle kleuren uitgevoerd met synthetisch versterkt riet.

Thonet 214 Two Tone Stoel


✓ Limited edition in 2019
✓ Verkrijgbaar in vier kleuren
✓ Combinatie van twee tinten
✓ Gebeitst beukenhout

Vragen over de 214 Two Tone Stoel van Thonet?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Thonet 214 Two Tone Stoel.

December actie: gratis cadeau bij uw bestelling! Bij een bestelling vanaf €75 ontvangt u 4 edities van Scandinavian Living, vanaf €250 euro kunt u ook kiezen uit Ferm Living champagneglazen of HAY kledinghangers.

Meer informatie
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Michael Thonet
Garantie 2 jaar
Merk Thonet
Diepte / Lengte 52 cm.
Hoogte 84 cm.
Breedte 43 cm.
Zithoogte 46 cm.

214 Two Tone Stoel

White

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 792

214 Two Tone Stoel

Sage

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 792

214 Two Tone Stoel

Velvet Red

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 792

214 Two Tone Stoel

Black

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 792

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit