Thonet B9 All Seasons Bijzettafel

By Marcel Breuer

Omschrijving

De Thonet B9 All Seasons Bijzettafel is een ontwerp van Marcel Breuer. Eind jaren ’20 van de vorige eeuw was hij druk aan het experimenteren met stalen meubels met een constructie van staalbuis. Dat was bijzonder, want tot dan toe werden eigenlijk alle meubels van hout gemaakt. Destijds was de B9 Bijzettafel dus een enorme sprong vooruit. Maar wat knap is aan dit ontwerp is dat de moderne uitstraling behouden is. Hierdoor kon de bijzettafel ruim tachtig jaar geleden de show stelen in de Bauhaus gebouw in Dessau, maar trekt de bijzettafel ook tegenwoordig op subtiele wijze de aandacht in elk modern interieur!

Hoewel het ontwerp al decennialang ongewijzigd is, heeft Thonet wel een nieuwe stap gemaakt in de ontwikkeling van deze bijzettafel. Door het frame te behandelen met de zelf ontwikkelde ThonetProtect® coating is de tafel nu geschikt om te gebruiken op uw terras of balkon. Ideaal, want ook buiten kan een stijlvol meubelstuk wonderen doen. Zeker in combinatie met de andere meubels uit de All Seasons serie creëert u in een handomdraai een fijne en bovenal stijlvolle zithoek buiten.

Het stalen frame is dus voorzien van een oersterke coating, die bestand is tegen zware weersomstandigheden en uv-straling. Het tafelblad is gemaakt van glas. Wat betreft het stalen frame heeft u de keuze uit zeven kleuren. De tafel is verkrijgbaar in 4 afmetingen.

De B9 All Seasons Bijzettafel wordt gefabriceerd door Thonet. Dat juist deze fabrikant in 1930 met dit vooruitstrevende ontwerp kwam past typisch bij het Duitse label. In haar lange geschiedenis heeft Thonet namelijk bewezen altijd gericht te zijn op nieuwe ontwikkelingen. Het merk ontstond in 1819, toen Michael Thonet voor zichzelf begon als meubelmaker. In 1859 lukte het hem voor het eerst om massief beukenhout op grote schaal te buigen, waardoor het mogelijk werd meubels met organische vormen seriematig te produceren. Dit betekende een enorme ontwikkeling voor de meubelindustrie, net zoals de lancering van de ‘freischwinger’ stoel in 1927. Deze stoel had een stalen constructie die vergelijkbaar is met de B9 Bijzettafel en was door het gebruik van staal erg vernieuwend. De ontwerpen van Marcel Breuer passen dankzij hun moderne en tegelijkertijd tijdloze karakter perfect bij Thonet, iets wat goed blijkt uit de enorme populariteit van zijn ontwerpen vandaag de dag.

De bijzettafel is in een talloze kleurencombinaties verkrijgbaar. Hiervan hebben wij er slechts enkele geselecteerd die u direct online kunt bestellen. Indien u liever een andere kleur wenst, dan kunt u hieronder een offerte aanvragen.

Thonet B9 All Seasons Bijzettafel


✓ Stijlvolle bijzettafel voor in de tuin!
✓ Keuze uit vele kleuren
✓ Voorzien van een robuuste en uv-bestendige coating
✓ Ook als complete set verkrijgbaar
✓ Keuze uit vier formaten
✓ Designer: Marcel Breuer

Vragen over de B9 All Seasons Bijzettafel van Thonet?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Thonet B9 All Seasons Bijzettafel.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Marcel Breuer
Garantie 2 jaar
Merk Thonet

B9A - Grijsgroen Frame - Lichtgrijs HPL Blad

b. 45 x h. 45 x d. 39

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 756

B9B - Grijsgroen Frame - Lichtgrijs HPL Blad

b. 52 x h. 50 x d. 39

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 774

B9C - Grijsgroen Frame - Lichtgrijs HPL Blad

b. 59 x h. 55 x d. 39 cm.

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 798

B9D - Grijsgroen Frame - Lichtgrijs HPL Blad

b. 66 x h. 60 x d. 39 cm.

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 822
Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit