Thonet S32 Stoel

By Marcel Breuer

Omschrijving

De Thonet S32 Stoel van de Duitse ontwerper Marcel Breuer werd in 1927 ontworpen als één van de eerste 'Freischwinger'-modellen uit de meubelgeschiedenis. Het design is een antwoord op de stalen buizenconstructie van Mart Stam, die in de jaren '20 compleet vernieuwend was. Vanaf 1925 experimenteerde Mart Stam al met gasleidingbuizen, die hij met flensen verbond. Hij ontwikkelde daaruit het principe van de vrij verende stoel die niet meer op vier poten staat: een belangrijk constructieprincipe in de moderne meubelgeschiedenis. Aanvankelijk was het verende effect voor Stam nog niet zo belangrijk. Hij concentreerde zich meer op de strakke vormgeving die perfect in de moderne gebouwen uit die tijd pasten. De S32 is eveneens een klassieker die is voortgekomen uit de Bauhaus-periode en tot op de dag van vandaag als icoon geldt in moderne interieurs.

S32 is een veelzijdige stoel en dat zie je ook terug in de keuzemogelijkheden. Het stalen frame van de stoel is gemaakt van verchroomd staal en voor de zitting en rugleuning heeft u de keuze uit een bespanning van kernleder, kunststof netwave of het klassieke gevlochten riet (tegenwoordig versterkt met kunststof) dat typerend is voor Thonet.

De S32 is ook leverbaar in de All Seasons-uitvoering, die geschikt is voor gebruik buiten vanwege de ThonetProtect®-coating die erop zit. De zitting is hierbij van een uv-bestendig netweefsel.

Vanwege de vele mogelijkheden zijn er slechts een paar varianten van de S32 direct bestelbaar op onze website. Bekijk het document ‘productinformatie’ voor alle opties.

Thonet S32 Stoel


✓ Absolute klassieker
✓ In tal van kleuren en varianten leverbaar
✓ Uit de Bauhaus-periode

Vragen over de S32 Stoel van Thonet?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Thonet S32 Stoel.


 Bauhaus boek cadeau!
 Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Bauhaus werd opgericht. Om dit te vieren ontvangt u online en in de winkel bij aankoop van een Bauhaus meubel (MisterDesign selection) een boek over Bauhaus cadeau. Voor een overzicht van alle meubelen, klik hier.

Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen Same Day Delivery en avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes

Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Marcel Breuer
Garantie 2 jaar
Merk Thonet
Diepte / Lengte 60 cm.
Hoogte 82 cm.
Breedte 46 cm.
Zithoogte 45 cm.
Bijlagen Productinformatie

S32 Stoel

Chroom / Zwarte netwave / Beuken zwart gebeitst

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 744

S32 Stoel

Chroom / Gevlochten riet / Beuken gebeitst Lightened

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 816

S32 Stoel

Chroom / Gevlochten riet / Beuken gebeitst zwart

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 816

S32 Stoel

Chroom / Leder Rosso Antico

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 1.082

S32 Stoel

Chroom / Medium Brown Nubuck Leder

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 1.222

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit