Thonet S35 NH All Seasons Hocker

By Marcel Breuer

Omschrijving

De Thonet S35 NH All Seasons Hocker is een ontwerp van Marcel Breuer. Hij ontwierp deze hocker in combinatie met de S35 N Fauteuil, die samen getoond werden op een tentoonstelling over modern Duits meubeldesign in 1930 in Parijs. Net zoals de fauteuil heeft deze hocker een zwevend frame. Dit houdt in dat de hocker geen achterpoten heeft. Hierdoor veert het frame licht mee, waardoor de hocker niet alleen een perfect voetenbankje is, maar ook prima gebruikt kan worden als kruk.

Thonet heeft een deel van haar klassiekers voorzien van de ThonetProtect® coating, speciaal voor de All Seasons serie. Door deze door hun zelf ontwikkelde beschermlaag zijn deze meubels bestand tegen ruwe weersomstandigheden en verkleuren ze niet door het felle zonlicht. De coating is zelfs zo sterk dat wanneer het frame sterk beschadigd is de coating z’n werking niet verliest. De Thonet S35 NH All Seasons Hocker is 55 centimeter breed, 65 centimeter diep en 38 centimeter hoog. Het frame is verkrijgbaar in zeven kleuren en de bekleding van netweefsel kan in 12 kleuren worden uitgevoerd.

De S 35 NH All Seasons Hocker maakt deel uit van de collectie van Thonet. Deze collectie is tamelijk bijzonder, want sommige meubels van Thonet stammen al uit de 19e eeuw! Het merk werd in 1819 opgericht door Michael Thonet, die destijds voor zichzelf begon als meubelmaker. Zijn eerste grote succes kwam in 1859, toen hij een techniek ontwikkelde om op grote schaal massief beukenhout te buigen. Deze techniek gebruikte hij voor de Weense koffiehuisstoel, die een ongekend groot succes werd en ook vandaag de dag nog verkocht wordt. In 1926 had Thonet wederom een primeur, toen met de S33 en S34 stoelen, die opvielen door hun ‘freischwinger’ constructie. Deze constructie gebruikte Marcel Breuer vervolgens ook voor het ontwerp van de S35 fauteuil en deze bijpassende hocker. Maar de vernieuwing is niet gestopt, want met de All Seasons serie bewijst Thonet opnieuw haar innovatieve kracht en focus op vooruitgang en ontwikkeling.

Net zoals de fauteuil is deze hocker in vele kleurstellingen verkrijgbaar. Wij hebben enkele uitvoeringen geselecteerd die u direct bij ons kunt bestellen en welke uiteraard overeenkomen met de direct leverbare varianten van de fauteuil. Indien u een andere kleurstelling wenst dan kunt u middels onderstaande offerteknop een prijsopgave aanvragen. Onze klantenservice zal dan contact met u opnemen.

Thonet S35 NH All Seasons Hocker


✓ Past perfect bij de S35 N All Seasons Fauteuil
✓ Robuust frame dat niet verkleurt in de zon
✓ Keuze uit talloze kleurencombinaties
✓ Afmeting: b. 55 x h. 38 x d. 65 cm.
✓ Designer: Marcel Breuer

Vragen over de S35 NH All Seasons Hocker van Thonet?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Thonet S35 NH All Seasons Hocker.


 Bauhaus boek cadeau!
 Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Bauhaus werd opgericht. Om dit te vieren ontvangt u online en in de winkel bij aankoop van een Bauhaus meubel (MisterDesign selection) een boek over Bauhaus cadeau. Voor een overzicht van alle meubelen, klik hier.

December actie: gratis cadeau bij uw bestelling! Bij een bestelling vanaf €75 ontvangt u 4 edities van Scandinavian Living, vanaf €250 euro kunt u ook kiezen uit Ferm Living champagneglazen of HAY kledinghangers.

Meer informatie
Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Marcel Breuer
Garantie 2 jaar
Merk Thonet
Diepte / Lengte 64 cm.
Hoogte 38 cm.
Breedte 55 cm.
Opties Buiten te gebruiken, Gestoffeerd

S35 NH

Vanafprijs

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 1.022

S35 NH - Bekleding Antraciet

Frame Groengrijs

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 1.022

S35 NH - Bekleding Mosgroen

Frame Wit

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 1.022

S35 NH - Bekleding Natuur

Frame Zwart

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 1.022

S35 NH - Bekleding Natuur

Frame Tomaatrood

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 1.022

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit