Tom Dixon S-Chair

By Tom Dixon

Omschrijving

De Tom Dixon S-Chair is een iconisch ontwerp van Tom Dixon. De designer startte in 2002 zijn eigen label, maar had voor die tijd de S Chair al ontwikkeld. Het design ontstond al in de jaren ’80 en is geïnspireerd op een schets van een kip. Hieruit kwam het idee om een stoel te ontwerpen. De schets onderging vele mutaties wat uiteindelijke resulteerde in de S-Chair.

Hetgeen wat dit design zo interessant maakt, is dat de stoel op meerdere manieren geïnterpreteerd kan worden. Dat maakt deze stoel zo uniek, volgens Tom Dixon. Sommigen zien vooral de rondingen van een vrouw in het ontwerp, terwijl anderen het object interpreteren als een vlam. Volgens de Britse ontwerper zijn objecten zoals de S-Chair het meest succesvol omdat men de betekenis zelf verder in kan vullen.

Dit design heeft een nieuw jasje gekregen en is gebaseerd op het oorspronkelijke ontwerp uit 1991. Tegenwoordig is het gietijzeren frame bedekt met behulp van het technologische ‘Pure Fusion Process’. Tijdens dit proces wordt hard schuim gecombineerd en verweven met zacht schuim, waardoor er een ideale samenstelling ontstaat. Daardoor is het ontwerp nu comfortabeler en ergonomischer dan ooit tevoren! De robuuste voet van de S-Chair is geïnspireerd op een stuur en is net als het frame vervaardigd uit gietijzer. Het kenmerkende popart silhouet van de S-Chair is tot op de dag van vandaag onveranderd gebleven en maakt deze stoel een waar design item!

De S-Chair heeft een diepte van 63 centimeter, een breedte van 50 centimeter en een hoogte van 96,7 centimeter. Het design is verkrijgbaar in talloze stofferingen. Om deze reden hebben wij voor u enkele varianten geselecteerd die direct te verkrijgen zijn. Liever een andere stoffering? Neem dan contact op met een van onze interieurspecialisten of kom langs in onze winkel. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden!

Tom Dixon S-Chair


✓ Iconisch ontwerp
✓ Verkrijgbaar in oneindig veel stofferingsmogelijkheden
✓ Moderne vormgeving
✓ Comfortabeler en ergonomischer dan ooit tevoren

Vragen over de S-Chair van Tom Dixon?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Tom Dixon S-Chair.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor een leverafspraak.

Daan - Logistics
Kenmerken
Designer Tom Dixon
Garantie 2 jaar
Merk Tom Dixon
Diepte / Lengte 63 cm.
Breedte 50 cm.
Hoogte 96,7 cm.
Zithoogte 47 cm.

S-Chair

Hallingdal 0116

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 2.541

S-Chair

Hallingdal 0190

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 2.541

S-Chair

Royal Nubuck 30251

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 2.795

S-Chair

Royal Nubuck 30258

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 2.795
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit