Tonone Orbit Vloerlamp

By Anton de Groof

Omschrijving

De Tonone Orbit Vloerlamp is een ontwerp uit 2017 van Anton de Groof. Deze Nederlandse designer laat zich vaak inspireren door mechanische technieken en in het geval van de Orbit Vloerlamp komt die inspiratie uit de zeilwereld. Dit zie je duidelijk terug in de vormgeving; drie draden ondersteunen de lampenkap, als de tuigage van een zeilboot die een mast op zijn plaats houdt.

De gebruikte techniek maakte het mogelijk een grote vloerlamp te creëren, die tegelijkertijd geen massieve maar juist een subtiele uitstraling heeft, met kenmerkende industriële details zoals de betonnen voet. Bovendien kan de lamp in een relatief kleine verpakking vervoerd worden.

De naam van het design verwijst naar de lampenkap, die als een ‘orbit’ als het ware een baan maakt om een ‘hemellichaam’; de geïntegreerde LED-lichtbron. Om dit effect te versterken is de ‘Under the stars’ variant verkrijgbaar waarbij kleine gaatjes in een aluminium kap zijn aangebracht waardoor een soort sterrenhemel ontstaat wanneer het licht erdoorheen schijnt. De andere variant, zonder gaatjes, is gemaakt van polykatoen.

De betonnen voet van de lamp heeft een diameter van 42.2 centimeter, de lampenkap heeft een diameter van 60 centimeter. Naast deze vloerlamp, is de Orbit bij MisterDesign ook als hanglamp verkrijgbaar.

Tonone Orbit Vloerlamp


✓ Twee soorten lampenkappen verkrijgbaar
✓ Industrieel doch licht design
✓ Geïnspireerd op techniek in de zeilwereld
✓ Design: Anton de Groof

Vragen over de Orbit Vloerlamp van Tonone?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Tonone Orbit Vloerlamp.

Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen Same Day Delivery en avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Anton de Groof
Garantie 2 jaar
Merk Tonone
Hoogte 190 cm.
Diameter 60 cm.
Dimbaar Ja, via ingebouwde dimmer
Lichtbron inbegrepen Ja
Soort lichtbron Geïntegreerd LED (20W)
Kelvin 2400

Orbit Vloerlamp

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 1.480

Orbit Vloerlamp

Under The Stars

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 1.895

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit