Vitra Turbine Klok

By George Nelson

Omschrijving

De Vitra Turbine Klok is ontworpen door George Nelson. Het messing ontwerp is stijlvol, maar ook verrassend modern. George Nelson ontwierp deze klok namelijk in de jaren ’50. Het ontwerp is dus al enkele decennia oud, maar fleurt door de strakke vorm en warme kleur nog ieder interieur op. Het moderne ontwerp is ontstaan in een tijd dat Amerika op economisch vlak de wind in de zeilen had. Hierdoor waren veel mensen gericht op de toekomst, en daar hoorde vooruitstrevend design bij. George Nelson was één van de designers van vernieuwend design en wist hierdoor zijn naam te vestigen als één van de voornaamste ontwerpers van de naoorlogse designwereld.

De Turbine Klok is gemaakt van messing en aluminium. Binnen de collectie Wall Clocks kunt u ook nog kiezen voor andere onconventionele klokken in verschillende kleuren. Een passend exemplaar vinden gaat dus zeker lukken! Deze wandklok heeft een diameter van 76.5 centimeter. Het hoogwaardige kwartsuurwerk wordt gevoed door een batterij (inbegrepen).

De Turbine Klok maakt deel uit van de collectie Wall Clocks die George Nelson in samenwerking met Vitra ontworpen heeft. Mede dankzij deze samenwerking kon George Nelson uitgroeien tot een designicoon. Zijn ontwerpen, waaronder de Wall Clocks zijn namelijk kenmerkend voor het design van de jaren ’50. Ook andere designers, zoals Charles en Ray Eames, Alexander Girard en Verner Panton wist dankzij een samenwerking met Vitra hun stempel te drukken op het design in het naoorlogse Amerika. Al deze ontwerpen waren dusdanig succesvol dat zelfs tegenwoordig de producten nog volop geproduceerd en verkocht worden.

Vitra Turbine Klok


✓ Gemaakt van messing en aluminium
✓ Inclusief batterij (1.5 volt)
✓ Diameter: Ø 76.5 cm.
✓ Designer: George Nelson

Vragen over de Turbine Klok van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Turbine Klok.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
EAN Code 4055737006128
Materiaal Metaal
Designer George Nelson
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diameter 76.5 cm.
Bijlagen Vitra Wall Clocks

Turbine Klok

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 685

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit