Vitra Asterisk Klok Messing

By George Nelson

Omschrijving

De Vitra Asterisk Klok Messing is een ontwerp van George Nelson. In het Amerika van de jaren ’50 vierde het geloof in de vooruitgang hoogtij dankzij de economische voorspoed in het land. Er was behoefte aan modern design en George Nelson voorzag hierin. Hij ontwierp verschillende huishoudelijke apparaten, waaronder een uitgebreide collectie wandklokken. De Asterisk Clock is hier onderdeel van. Het strakke ontwerp is kenmerkend voor het design uit die periode maar past ook heel goed bij een modern interieur. Met deze klok haalt u een echte designklassieker in huis en heeft u bovendien een bijzonder uurwerk aan de muur hangen!

De Asterisk Klok is uitgevoerd in messing met een zwarte wijzer. De diameter van de klok is 25 centimeter. De wandklok draait op een hoogwaardig kwartsuurwerk, gevoed door een 1.5 volt batterij (inbegrepen).

De Asterisk Klok Messing maakt deel uit van de collectie Wall Clocks die George Nelson voor Vitra ontworpen heeft. Stuk voor stuk zijn de klokken uit deze collectie uitgegroeid tot echte designklassiekers, wat te danken is aan hun sprekende designtaal. Tegenwoordig wordt George Nelson gezien als één van de grondleggers van het naoorlogse Amerikaanse design. Dat is onder andere het gevolg van de samenwerking tussen Vitra en George Nelson, waaruit heel veel bijzondere meubels en accessoires zijn voortgekomen. Ook met verschillende andere ontwerpers wist Vitra succesvolle collecties te lanceren. Het meest bekende voorbeeld hiervan is het duo Charles en Ray Eames, wiens ontwerpen ook vandaag de dag nog erg geliefd zijn.

Vitra Asterisk Klok Messing


✓ Typerend voor het design van de jaren ‘50
✓ Inclusief batterij van 1.5 volt
✓ Diameter: Ø 25 cm.
✓ Designer: George Nelson

Vragen over de Asterisk Klok Messing van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Asterisk Klok Messing.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
EAN Code 4055737067013
Productnr. 20125203
Materiaal Metaal
Designer George Nelson
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diameter 25 cm.

Asterisk Klok Messing

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 385

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit