Vitra Coconut Chair

By George Nelson

Omschrijving

De Vitra Coconut Chair is een ontwerp van George Nelson. De iconische vorm van de Coconut Chair is een opvallende verschijning die verschillende ruimtes prachtig complimenteert. Van woonkamers tot lobby’s en wachtruimten, het comfortabele zitmeubel komt op vele plaatsen goed tot zijn recht. Nelson vergeleek de vorm van de stoel met een gedeelte van een kokosnoot die in acht stukken was gehakt. De Coconut Chair dankt aan deze vergelijking haar naam, maar waar bij een echte kokosnoot de binnenkant wit is, heeft de stoel die kleur juist aan de buitenkant.

De sculpturale vorm van de zitschaal van de Coconut Chair vormt een ruime driehoekige schelp. De middelste hoek, die de rugleuning vormt, is een beetje langer dan de twee hoeken die de armleuningen vormen. Deze vorm biedt uitstekend zitcomfort. De schaal is gemaakt van glasvezelversterkte kunststof in een witte kleur. Het onderstel van de Coconut Chair vormt net zoals de zitschaal een driehoek. De drie poten en tussenliggende steunstangen zijn gemaakt van verchroomde staalbuizen. Het schuim dat op de schaal ligt is polyurethaanschuim dat uit één stuk bestaat. De stoffering van de Coconut Chair is verkrijgbaar in een bekleding met Hopsak stof, Leder of Leder Premium. De standaard lederkwaliteit die door Vitra wordt gebruikt, is een robuust, geverfd en gepigmenteerd reliëfleder met een gelijkmatig nerfpatroon. De slijtvastheid en onderhoudsvriendelijkheid van dit leder maken het tevens geschikt voor gebruik in kantoren. Leder Premium is een relatief glad runderleder met een platte nerf en een lichte glans. Volledig gekleurd met lichte pigmenten. Het semi-anilineleder voelt zacht aan. Enkele lederen uitvoeringen van de Coconut Chair zijn direct te bestellen. Zit uw favoriete kleur hier niet tussen? Neem dan contact op met onze interieuradviseurs. Zij bespreken graag de mogelijkheden met u!

De breedte van de Coconut Chair is 102 centimeter, de diepte is 82,5 centimeter en de hoogte is 83,5 centimeter.

Vitra Coconut Chair


✓ Iconische vorm
✓ Ruime zitschaal
✓ Bekleed met comfortabel schuim
✓ Onderstel van verchroomde staalbuizen

Vragen over de Coconut Chair van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Coconut Chair.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Designer George Nelson
Jaartal 1955
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 82.5 cm
Breedte 102 cm
Hoogte 83.5 cm

Coconut Chair

Leder 70 Red

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 5.570

Coconut Chair

Leder Premium 66 Nero

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 6.220

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit