Vitra Eames Elephant

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Vitra Eames Elephant is een ontwerp van Charles & Ray Eames. Al in 1945 zag dit stukje moderne kunst het daglicht, maar nog nooit werd de olifant door Vitra in serieproductie genomen. Jaren experimenteerden Charles en Ray Eames met het buigen van multiplex, maar de olifant met meerdere krommingen bleek toch te lastig om te produceren voor het grote publiek. Het enige exemplaar was lange tijd alleen te bewonderen in het Modern Museum of Art, tot nu! Inmiddels is de techniek ver genoeg en kunnen we allemaal van hem genieten. Nadat de olifant eerder al in een kunststofversie werd gemaakt, is hij er nu in multiplex bekleed met hoogwaardig Amerikaans kersenfineer. De elegante houten olifant staat mooi in de moderne woonkamer en is geliefd bij zowel jong als oud. Hij is 35 centimeter breed, 42 centimeter hoog en 41 centimeter diep.

De Eames Elephant behoort tot de collectie van Vitra. Wanneer u iets van Vitra in huis neemt, neemt u een stukje geschiedenis mee. Charles en Ray Eames hebben Vitra sterk beïnvloed met hun ontwerpfilosofie. Met een creatieve achtergrond in kunst en architectuur kwamen Charles en Ray Eames al ver. Van 1941 tot 1943 waren Charles en Ray Eames bezig met het ontwerpen van brancards en beenspalken uit gevormd multiplex. In 1946 toonden ze hun experimenteel meubilair in het New York Museum of Modern Art, waaronder het ontwerp van hun olifant.

Vitra Eames Elephant


✓ Klassiek ontwerp uit 1945
✓ Voor het eerst in serieproductie
✓ Gebogen multiplex met kersenfineer
✓ Afmetingen: b. 35 x h. 42 x d. 41 cm.
✓ Design: Charles & Ray Eames

Vragen over de Eames Elephant van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Eames Elephant.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
EAN Code 4055737044908
Materiaal Hout
Designer Charles & Ray Eames
Jaartal 1945
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 41 cm.
Breedte 35 cm.
Hoogte 42 cm.

Eames Elephant

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 1.495

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit