Vitra Eames Elephant | Eames Special

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Vitra Eames Elephant is een ontwerp van Charles & Ray Eames. Al in 1945 zag dit stukje moderne kunst het daglicht. Echter heeft het een hele tijd geduurd voor de olifant door Vitra in serieproductie werd genomen. Jaren experimenteerden Charles en Ray Eames met het buigen van multiplex, maar de olifant met meerdere krommingen bleek toch te lastig om te produceren voor het grote publiek. Het enige exemplaar was lange tijd alleen te bewonderen in het Modern Museum of Art. Na een beperkte oplage in 2007 is de techniek inmiddels ver genoeg en kan sinds 2018 iedereen genieten van een iconische Eames Elephant.

De elegante houten olifant staat mooi in de moderne woonkamer en is geliefd bij zowel jong als oud. Hij is 35 centimeter breed, 42 centimeter hoog en 41 centimeter diep. Speciaal voor de Eames Special Collection komt Vitra in 2023 met een gelimiteerde oplage van de Eames Elephant, vervaardigd uit donkergroen gebeitst multiplex. Hiermee haalt u dus een waar collectors item in huis!

Vitra Eames Elephant


✓ Klassiek ontwerp uit 1945
✓ Gebogen multiplex
✓ Geliefd bij jong én oud
✓ Eames Special Collection

Vragen over de Eames Elephant van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Eames Elephant.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Charles & Ray Eames
Jaartal 1945
Merk Vitra
Diepte / Lengte 41 cm.
Breedte 35 cm.
Hoogte 42 cm.

Eames Elephant | Eames Special

Dark Green

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 1.490

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit