Vitra Eames Fiberglass Chair LSR

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Vitra Eames Fiberglass Chair LSR is een ontwerp van Charles & Ray Eames. Iedereen kent de Eames Plastic Chairs van Vitra, maar wist u ook dat deze vroeger van glasvezel gemaakt werden? Wegens ecologische redenen werd begin jaren ’90 gekozen voor polypropyleen, maar nu zijn ze weer in hun oude jasje van glasvezel gestoken. Het productieproces is daarbij wel wat aangepast. Zo kan glasvezel milieuvriendelijker verwerkt worden. Anders dan de plastic uitvoering, zijn er in de kuip van glasvezel de welbekende glasvezelstrepen te zien en is iedere zitschaal uniek. De plaatselijke kleurverschillen of gaatjes in het oppervlak brengen samen de geliefde vintage look voort.

De Eames Fiberglass Chair LSR heeft een zitschaal van doorgeverfd, glasvezelversterkt polyester. De zitting wordt gedragen door een draadonderstel in een slede-uitvoering met schoren en is verchroomd of gepoedercoat. De stoel is verkrijgbaar in de originele kleuren die geïntroduceerd werden in 1950: parchment, navy blue, red orange, elephant hide grey, sea foam green en raw umber. In het voorjaar van 2019 zijn de kleuren ochre dark, ochre light en classic red aan de serie toegevoegd. Voor de liefhebber van extra comfort is de stoel tevens verkrijgbaar met een Hopsak of Checker stoffering in een breed scala aan kleuren. De stoel heeft een zitdiepte van 48,5 centimeter, een breedte van 49 centimeter en een hoogte van 63 centimeter. De zithoogte bedraagt 33,5 centimeter.

Vanwege de vele mogelijkheden hebben wij een aantal uitvoeringen geselecteerd welke online direct te bestellen zijn. Interesse in een andere uitvoering? Neem dan contact op met onze interieuradviseurs of kom eens langs in onze designwinkels. Dan helpen we u graag.

Vitra Eames Fiberglass Chair LSR


✓ Iedere zitschaal is uniek
✓ Vintage look
✓ Draadonderstel in slede-uitvoering
✓ Zichtbare glasvezelstrepen

Vragen over de Eames Fiberglass Chair LSR van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Eames Fiberglass Chair LSR.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Designer Charles & Ray Eames
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 48,5 cm.
Breedte 49 cm.
Hoogte 63 cm.
Zithoogte 33,5 cm.

Eames Fiberglass LSR

Sea Foam Green / Chroom

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 770

Eames Fiberglass LSR

Raw Umber / Wit

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 770

Eames Fiberglass LSR

Elephant Hide Grey / Zwart

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 770

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit