Vitra Eames Lounge Chair + Ottoman

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Vitra Eames Lounge Chair + Ottoman is een ontwerp van de Amerikaanse designiconen Charles en Ray Eames, die gedurende de vorige eeuw een baanbrekende bijdrage leverden aan meubel- en industrieel design. Met name de door hen ontwikkelde techniek om multiplex en glasvezel te vormen tot zitschalen was destijds revolutionair en resulteerde in designs die tot vandaag de dag geproduceerd en geliefd worden. Één van de absolute iconen uit het repertoire van Charles (1907 – 1978) en Ray (1912 – 1988) is de Lounge Chair met ottoman.

De befaamde Lounge Chair met ottoman werd in 1956 ontworpen als cadeau voor een bevriend echtpaar van de Eameses. De stoel moest een gevoel van warmte uitstralen, 'als de perfect passende handschoen van een honkballer', en het lichaam ultiem comfort bieden. Een dergelijk design luidde tevens een nieuw tijdperk in voor de Britse clubfauteuil. Niet alleen was de Lounge Chair lichter, eleganter en moderner dan de toch wat plompe traditionele modellen, maar ook comfortabeler. De Eames Lounge Chair is ook zonder Ottoman te bestellen.

De Lounge Chair heeft de vernieuwde maatvoering. De stoel is 84 centimeter breed, 89 centimeter hoog en 92 centimeter diep. De zithoogte is 38 centimeter. De Ottoman is 63 centimeter breed, 42 centimeter hoog en 56 centimeter diep.

Uitvoeringen
De Eames Lounge Chair en Ottoman kan in meerdere varianten worden samengesteld naar smaak, waarbij u zelf de houtsoort, stoffering en de kleur van het onderstel kunt kiezen. MisterDesign heeft een selectie gemaakt van vijf direct te bestellen varianten: - Black Edition met een zwart onderstel, zwarte essen zitschaal en zwarte lederen bekleding van Premium Leather. - White Edition met een gepolijst aluminium onderstel, zitschaal in wit gepigmenteerd notenhout en 'snow' lederen bekleding van Premium Leather. - Kersen met een gepolijst zwart-aluminium onderstel, zitschaal in kersen en zwarte lederen bekleding van Premium Leather. - Santos Palisander met een gepolijst zwart-aluminium onderstel, zitschaal in Santos Palisander en zwarte lederen bekleding van Premium Leather. Dit is een is een relatief glad runderleder met een platte nerf en een lichte glans. Het is volledig gekleurd met lichte pigmenten. Het semi-anilineleder voelt zacht aan. - Santos Palisander met een gepolijst zwart-aluminium onderstel, zitschaal in Santos Palisander en zwarte lederen bekleding van Natural Leather. Dit Nappaleder van aniline-runderhuid is een zeer zache ledersoort die zijn kenmerkende natuurlijke uitstraling ontleent aan de onbehandelde nerfstructuur. Dit materiaal is poreus, ademt en voelt warm aan. Wanneer het leder ingebruik wordt genomen, krijgt het zijn levendige en typische patina. Staat uw favoriet er niet bij? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Vitra Eames Lounge Chair + Ottoman


✓ Absolute designklassieker
✓ Naar wens samen te stellen
✓ Ultiem comfort
✓ Ontwerp uit 1956

Vragen over de Eames Lounge Chair + Ottoman van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Eames Lounge Chair + Ottoman.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Het verpakkingsmateriaal nemen we weer netjes mee terug! Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor het maken van een leverafspraak.

Jeroen - Logistics

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Charles & Ray Eames
Merk Vitra
Diepte / Lengte 92 cm (Lounge Chair)
Breedte 84 cm (Lounge Chair)
Hoogte 89 cm (Lounge Chair)
Opties Draaibaar, Gestoffeerd, Met arm
Zithoogte 38 cm (Lounge Chair)

Eames Lounge Chair + Ottoman

Kersen / Zwart Premium Leather

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 7.625

Eames Lounge Chair + Ottoman

Black Edition / Zwart Premium Leather

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 8.810

Eames Lounge Chair + Ottoman

White Edition / Snow Premium Leather

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 8.810

Eames Lounge Chair + Ottoman

Santos Palisander / Zwart Premium Leather

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 9.615

Eames Lounge Chair + Ottoman

Santos Palisander / Zwart naturel Leather

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 10.520

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit