Vitra Eames Lounge Chair Gestoffeerd

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Vitra Eames Lounge Chair Gestoffeerd is een ontwerp van de Amerikaanse designiconen Charles en Ray Eames, die gedurende de vorige eeuw een baanbrekende bijdrage leverden aan meubel- en industrieel design. Met name de door hen ontwikkelde techniek om multiplex en glasvezel te vormen tot zitschalen was destijds revolutionair en resulteerde in designs die tot vandaag de dag geproduceerd en geliefd worden. Een van de absolute iconen uit het repertoire van Charles en Ray is de Lounge Chair.

Optimaal comfort was destijds een van de belangrijkste doelen bij het ontwerpen van de Lounge Chair en er werd dan ook veel geëxperimenteerd met stof- en ledersoorten. De met stof beklede Lounge Chair was, na de lancering in 1956, maar voor een korte periode verkrijgbaar en werd daarna weer uit de collectie gehaald. In 2023 herintroduceert Vitra de gestoffeerde Eames Lounge Chair met een prachtige, zachte boucléstof: Nubia.

De verschillende garen die worden gecombineerd geven de Nubia stof een prachtige diepte, waardoor de Eames Lounge Chair een warme uitstraling krijgt en u uitnodigt om heerlijk in weg te zakken. De hoezen zijn afneembaar, waardoor de stof eenvoudig te reinigen of te verwisselen is. Zo geniet u nog langer van dit iconische design.

Zowel de stoffering en de houten schaal als het onderstel zijn uit te voeren in verschillende kleuren en met verschillende afwerkingen. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem contact met ons op of kom langs in onze winkels. Onze interieurspecialisten staan voor u klaar en nemen graag alle mogelijkheden met u door.

Vitra Eames Lounge Chair Gestoffeerd


✓ Absolute designklassieker
✓ Naar wens samen te stellen
✓ Ultiem comfort
✓ Ontwerp uit 1956

Vragen over de Eames Lounge Chair Gestoffeerd van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Eames Lounge Chair Gestoffeerd.
December actie
Ontvang in de maand december een MaMa vaas cadeau in exclusieve mat witte uitvoering bij online aankopen vanaf €2500.
Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Charles & Ray Eames
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 92
Breedte 84
Hoogte 89
Opties Draaibaar, Gestoffeerd, Met arm
Zithoogte 38

Eames Lounge Chair

Vanafprijs

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 5.155

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit