Vitra Eames Lounge Chair Ottoman

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Vitra Eames Lounge Chair Ottoman is een ontwerp van de Amerikaanse designiconen Charles en Ray Eames, die gedurende de vorige eeuw een baanbrekende bijdrage leverden aan meubel- en industrieel design. Met name de door hen ontwikkelde techniek om multiplex en glasvezel te vormen tot zitschalen was destijds revolutionair en resulteerde in designs die tot vandaag de dag geproduceerd en geliefd worden. Één van de absolute iconen uit het repertoire van Charles (1907 – 1978) en Ray (1912 – 1988) is de Lounge Chair met ottoman.

De befaamde Lounge Chair met ottoman werd in 1956 ontworpen als cadeau voor een bevriend echtpaar van de Eameses. De stoel moest een gevoel van warmte uitstralen, 'als de perfect passende handschoen van een honkballer', en het lichaam ultiem comfort bieden. Een dergelijk design luidde tevens een nieuw tijdperk in voor de Britse clubfauteuil. Niet alleen was de Lounge Chair lichter, eleganter en moderner dan de toch wat plompe traditionele modellen, maar ook comfortabeler. De Eames Lounge Chair Ottoman is de bijpassende voetenbank van de Eames Lounge Chair.

Uitvoeringen

De Eames Lounge Chair Ottoman kan in meerdere varianten worden samengesteld naar smaak, waarbij u zelf de houtsoort, stoffering en de kleur van het onderstel kunt kiezen. MisterDesign heeft een selectie gemaakt van vier direct te bestellen varianten:

- Black Edition met een zwart onderstel, zwarte essen zitschaal en zwarte lederen bekleding van Premium Leather
- White Edition met een gepolijst aluminium onderstel, zitschaal in wit gepigmenteerd notenhout en witte lederen bekleding van Premium Leather
- Santos Palisander met een gepolijst zwart-aluminium onderstel, zitschaal in Santos Palisander en zwarte lederen bekleding van Premium Leather
- Kersen met een gepolijst zwart-aluminium onderstel, zitschaal in kersen en zwarte lederen bekleding van Premium Leather
- Noten zwart gepigmenteerd met een verchroomd onderstel, zitschaal in zwart gepigmenteerd noten en chocoladebruine bekleding van Premium Leather.

Staat uw favoriet er niet bij? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Vitra Eames Lounge Chair Ottoman


✓ Passend bij de originele Eames Lounge Chair
✓ Absolute designklassieker!
✓ In verschillende uitvoeringen

Vragen over de Eames Lounge Chair Ottoman?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Eames Lounge Chair Ottoman.

Dit artikel wordt bij u geleverd en gemonteerd door onze eigen bezorgdienst. Het verpakkingsmateriaal nemen we weer netjes mee terug! Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor het maken van een leverafspraak.

Chris - Logistics
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Charles & Ray Eames
Merk Vitra
Diepte / Lengte 56
Hoogte 42
Breedte 63
Opties Draaibaar, Gestoffeerd

Lounge Chair Ottoman

Kersen / Zwart Premium Leather

Levertijd: 5 - 7 weken
€ 1.800

Lounge Chair Ottoman

White Edition / Wit Premium Leather

Levertijd: 5 - 7 weken
€ 2.090

Lounge Chair Ottoman

Black Edition / Zwart Premium Leather

Levertijd: 5 - 7 weken
€ 2.090

Lounge Chair Ottoman

Noten / Chocoladebruin Premium Leather

Levertijd: 5 - 7 weken
€ 2.090

Lounge Chair Ottoman

Santos Palisander / Zwart Premium Leather

Levertijd: 3 - 4 weken
€ 2.280

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit