Vitra Eames Wool Deken

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Vitra Eames Wool Deken is een ontwerp van Charles en Ray Eames. Charles en Ray gingen met de trend mee om hun ideeën over kleuren, vormen en materialen voort te zetten op textiel. Het 'Dot Pattern' Wool Deken van Eames werd gecreëerd in 1947 naar aanleiding van een tentoonstelling in het New York Museum of Modern Art. De compositie van kruisende lijnen en punten verwijst naar de abstracte schilderwerken van Ray Eames uit de jaren ‘30. De deken is gemaakt in jacquardweefsel, wat betekent dat de kleuren op de voor- en achterkant omgekeerd zijn. De wollen dekens zijn verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren en zijn gemaakt van hoogwaardige Merinolamswol. Merinolamswol is gemaakt van natuurlijke vezels afkomstig van de eerste scheerbeurt van Merinolammeren. De producenten nemen hun vakwerk erg serieus en hebben 100 jaar ervaring met natuurlijke en hoge kwaliteitsproducten. Het is erg licht materiaal, zorgt voor een gecontroleerde warmte en is zo zacht dat u er in kunt wegsmelten. Het deken is 200 centimeter breed en 135 centimeter lang.

Het Eames Wool Deken behoort tot de collectie van Vitra. Charles en Ray ontwierpen in de loop van der jaren prachtige design meubels en accessoires, die allen ondergebracht zijn in de collectie van Vitra . Beide hebben ze een artistieke achtergrond in de kunst en architectuur. Ze vulden elkaar goed aan wat betreft hun ideeën voor nieuwe kunststukken. Door het experimenteren met het buigen van multiplex, zijn ze bezig geweest met het ontwerpen van brancards en beenspalken uit gevormd multiplex. Dit heeft hen een basis gegeven om vervolgens prachtige kunstobjecten te creëren. In 1946 toonden ze hun experimenteel meubilair in het New York Museum of Modern Art, waaronder het ontwerp van hun dekens.

Vitra Eames Wool Deken


✓ Ontwerp uit 1947
✓ Gemaakt van Merinolamswol
✓ Geïnspireerd op abstracte schilderwerken
✓ Afmetingen: l. 200 x b. 135 cm.
✓ Design: Charles & Ray Eames

Vragen over de Eames Wool Deken van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Eames Wool Deken.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Wol
Designer Charles & Ray Eames
Jaartal 1947
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 200 cm.
Breedte 135 cm.

Eames Wool Deken

Taupe

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 429

Eames Wool Deken

Light Blue

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 429

Eames Wool Deken

Black

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 429

Eames Wool Deken

Mustard

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 429

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit