Vitra Girard Bird

By Alexander Girard

Omschrijving

De Vitra Girard Bird is een ontwerp van Alexander Girard (1907-1993), wie wordt gezien als een van de meest toonaangevende ontwerpers van het naoorlogse Amerikaanse design. Girard was een veelzijdige designer met een focus op textiel. In de jaren veertig experimenteerde hij met verschillende materialen. Hij maakte abstracte beelden van glas, schuimrubber, golfkarton, drijfhout, multiplex en massief hout.

Zo ook dit vogelfiguur dat in eerste instantie met de hand uit appelhout werd gesneden in 1945. Dit origineel is nu onderdeel van het Girard-archief in het Vitra Design Museum. In samenwerking met de Girard familie heeft Vitra de vogel weer tot leven gebracht en wordt nu gemaakt van massief esdoornhout uit Frankrijk. Het abstracte sculptuur kan als decoratiestuk gebruikt worden maar bijvoorbeeld ook als boekensteun en zal in elke ruimte een vrolijke maar subtiele toevoeging zijn.

Vitra Girard Bird


✓ Ontworpen door Alexander Girard
✓ Gemaakt van esdoornhout uit Frankrijk
✓ Design uit 1945

Vragen over de Girard Bird van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Girard Bird.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.


Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Alexander Girard
Jaartal 1945
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 75 cm.
Breedte 23,5 cm.
Hoogte 15 cm.

Girard Bird

Naturel

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 269

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit