Vitra La Chaise | Eames Special

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Vitra La Chaise is een ontwerp van Charles & Ray Eames. De inspiratie voor de La Chaise vond het Eames koppel in een sculptuur van Gaston Lachaise genaamd ‘Floating Figure’. De fauteuil werd in 1948 ontworpen ter gelegenheid van een designwedstrijd in het Museum of Modern Art in New York. Het heeft echter meer dan 40 jaar geduurd voordat de stoel in productie werd genomen, omdat de productie lange tijd te kostbaar was. Hierdoor hebben Charles & Ray Eames nooit mee mogen maken dat hun ontwerp van de La Chaise Loungechair in productie is gegaan, net zoals de Plywood Elephant.

Het omvangrijke loungemeubel valt op door zijn elegantie en leent zich perfect voor verschillende doeleinden, van chique lobby’s tot huiselijke sferen. La Chaise is een waar symbool van organisch design, met een uiterlijk dat doet denken aan Dali-achtige vormen.

In 2023 viert het ontwerp zijn 75 jarige jubileum en daarom lanceert Vitra een speciale versie van de La Chaise. Deze jubileum uitvoering heeft een schaal van polyurethaan met de historische kleur Parchment en een onderstel van geolied walnoothout. Hiervan worden maar 75 stuks geproduceerd, dus u haalt een waar collector’s item in huis met deze Eames Special.

De breedte van de La Chaise is 150 centimeter, de diepte is 90 centimeter en de hoogte is 87 centimeter. De zithoogte van de stoel is 49 centimeter.

Vitra La Chaise


✓ Ontwerp uit 1948
✓ Organische vormgeving
✓ Gelimiteerde oplage van 75 stuks
✓ Eames Special Collection

Vragen over de La Chaise van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra La Chaise.
Kastenactie
Ontvang tot en met 1 april een cadeaucheque ter waarde van €100 bij aankoop van een kast vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden

Kenmerken
Materiaal Kunststof
Designer Charles & Ray Eames
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 90 cm
Breedte 150 cm
Hoogte 87 cm
Zithoogte 49 cm

La Chaise | Eames Special

Parchment - Geolied Walnoot

Levertijd: 10 - 12 weken
€ 10.620

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit