Vitra Nelson Fan Klok

By George Nelson

Omschrijving

De Vitra Nelson Fan Klok is een ontwerp van George Nelson. Alles leek mogelijk in 1950, omdat er hoop was voor een flinke economische vooruitgang. Dit uitte zich ook in de Amerikaanse levenswijze, waarin moderniteit voorop stond. George Nelson bracht met zijn passie voor architectuur, interieur en moderne kunst een mooie toevoeging aan deze beweging. Tot 1970 ontwierp hij namelijk vooral moderne huishoudelijke voorwerpen, zoals een serie wandklokken die in niets leken op de conventionele klokken van die tijd. Met de vorm van een waaier brengt de in 1956 ontworpen Fan Klok een moderne charme in huis. De hoogwaardige Fan Klok is gemaakt van kersenhout en het uurwerk is van kwarts. De klok heeft een diameter van 39 centimeter en werkt op een batterij van 1,5 volt (inbegrepen).

De Nelson Fan Klok behoort tot de collectie van Vitra. Wanneer u iets van Vitra in huis neemt, neemt u een stukje geschiedenis mee. George Nelson nam deel aan de vele prachtige designs van Vitra. Zijn brede kennis aan architectuur bracht hem naar zijn liefde voor moderne kunst. In 1944 publiceerde Nelson een fundamenteel artikel over woningbouw en meubeldesign, waardoor hij al snel aan de slag kon als ontwerpdirecteur van Herman Miller. In deze functie groeide hij uit tot een sleutelfiguur op het gebied van moderne design in Amerika. In 1957 ging Nelson een samenwerking aan met Vitra. Vitra is de enige geautoriseerde fabrikant die de ontwerpen van Nelson uitdraagt naar de markten van Europa en het Midden-Oosten.

Vitra Nelson Fan Klok


✓ Modern charmant ontwerp uit 1956
✓ Gemaakt van kersenhout
✓ Geleverd met een batterij van 1,5 volt
✓ Afmeting: Ø 39 cm.
✓ Design: George Nelson

Vragen over de Nelson Fan Klok van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Nelson Fan Klok.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
EAN Code 4055737044731
Productnr. 20162401
Materiaal Hout
Designer George Nelson
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diameter 39 cm.

Nelson Fan Klok

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 485

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit