Vitra Organic Chair

By Charles Eames & Eero Saarinen

Omschrijving

De Vitra Organic Chair is ontworpen door Charles Eames en Eero Saarinen. Het ontwerp van deze kleine, comfortabele leesstoel stamt uit 1940, toen Charles Eames en Eero Saarinen verschillende variaties van de Organic Stoel indienden bij een ontwerpwedstrijd, uitgeschreven door het Museum of Modern Art in New York. Hoewel het bij deze wedstrijd draaide om organisch design, waren de ronde vormen van de Organic Conference Eetkamerstoel de tijd ver vooruit. Het was in 1940 namelijk nog niet mogelijk om de stoel op grote schaal te produceren. Pas in 1950 lukte het om organisch gevormde zitschalen, zoals van de Eames Plastic Chair en de Organic Chair seriematig te maken.

Van binnen is de stoel opgebouwd uit een gelamineerde zitting met daarop een laag van polyurethaanschuim. Voor wat betreft de bekleding van de stoel heeft u de keuze uit vier stofgroepen: Hopsak, Cosy, Tonus en Credo. De stoffen Hopsak en Credo zijn ook geschikt om te gebruiken in openbare ruimtes en werkomgevingen. De poten van de stoel kunnen uitgevoerd worden in zwart essenhout of naturel eiken. De stoel is 72.5 centimeter breed, 82.5 centimeter hoog en 67.5 centimeter diep. De zithoogte bedraagt 35 centimeter. Bijgeleverd zijn plastic glijders voor tapijt. Liever vilt glijders voor een harde vloer? Vermeld dat dan tijdens het bestelproces in het opmerkingenveld.

Hieronder hebben wij twee varianten voor u geselecteerd welke u direct kunt bestellen. Eén met de stof Hopsak (100% polyamide), poppy red, en één met de stof Credo (95% scheerwol, 5% polyamide), salt ’n pepper. Beiden hebben een onderstel van zwart essen. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw favoriete combinatie samen te stellen. Kom langs in de winkel of neem telefonisch contact met ons op.

Vitra Organic Chair


✓ Vernieuwend voor zijn tijd
✓ Ruime keuze uit stoffen en kleuren
✓ Gelamineerde zitting met polyurethaanschuim
✓ Poten in zwart essen of naturel eiken
✓ Afmeting: b. 72.5 x h. 82.5 x d. 67.5 cm.

Vragen over de Organic Chair van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Organic Chair.
Kastenactie
Ontvang tot en met 1 april een cadeaucheque ter waarde van €100 bij aankoop van een kast vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Stof
Designer Charles Eames & Eero Saarinen
Jaartal 1940
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Breedte 72.5 cm.
Hoogte 82.5 cm.
Diameter 67.5 cm.
Opties Gestoffeerd
Hoogte arm 61.5 cm.
Zithoogte 35 cm.

Organic Chair - Zwart Essen

Hopsak - Poppy red

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 2.130

Organic Chair - Zwart Essen

Credo - Salt 'n Pepper

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 2.380

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit