Vitra Polder Sofa Bank

By Hella Jongerius

Omschrijving

De Vitra Polder Sofa Bank is een ontwerp van Hella Jongerius. Toen Vitra in 2004 aan Hella vroeg een bank te ontwerpen, was dat voor haar een enorme uitdaging. Naar eigen zeggen haatte ze sofa’s zelfs. Het gaf haar echter de mogelijkheid er een te ontwerpen die haar wel beviel. Ze koos voor een bank die schittert in asymmetrie, zowel op het gebied van vormgeving als kleurgebruik. De oer-Hollandse bank doet door zijn langgerekte vorm en verschillende (groene) kleuren denken aan een polderlandschap. De keuze voor verschillende kleuren in één bank was een bewuste. Zo is Hella van mening dat één kleur geen kleur is, maar gevormd wordt door andere kleuren eromheen. De sierknopen op de kussens zijn gemaakt van metaal en kunststof en vormen tevens een handig sluitsysteem, waardoor de bekleding verwijderd kan worden. Kortom; de Polder sofa is uniek en kent geen gelijksoortige. De bank verscheen in 2005 op de markt en kreeg in 2015 een update, waarbij het comfort werd vergroot met grotere kussens en er nieuwe kleurcombinaties verschenen.

Er zijn vier verschillende combinaties van kleuren verkrijgbaar voor de sofa: rood, groen, goud geel en nachtblauw. Iedere kleursamenstelling bestaat uit verschillende kleuren en stoffen, die allemaal door Jongerius zelf voor Vitra werden ontworpen. Het binnenwerk van de bank is van hout. De zitkussens hebben een pocketvering en zijn gevuld met polyurethaanschuim, veren en polyestervlies. Het armkussen is gevuld met zand verzwaard polyurethaanschuim en is vrij te positioneren.

De Polder Sofa is 260 centimeter breed, 82 centimeter hoog en 97 centimeter diep. De zithoogte bedraagt 35 centimeter. De rugleuning helt een beetje naar achteren. Elke kleuruitvoering kan zowel in een linkse als rechtse variant besteld worden.

Vitra Polder Sofa


✓ Gekenmerkt door asymetrie
✓ Dutch design
✓ Vier kleurcombinaties met verschillende stoffen
✓ Naar achter hellende rugleuning
✓ Afmetingen: b. 260 x h. 82 x d. 97 cm.

Vragen over de Polder Sofa Bank van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Polder Sofa Bank.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Het verpakkingsmateriaal nemen we weer netjes mee terug! Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor het maken van een leverafspraak.

Jeroen - Logistics
Kenmerken
Materiaal Stof
Designer Hella Jongerius
Merk Vitra
Diepte / Lengte 97 cm.
Breedte 260 cm.
Hoogte 82 cm.
Opties Afneembare hoes, Gestoffeerd
Zithoogte 35 cm.

Polder Sofa

Rechts - Groen

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 6.720

Polder Sofa

Links - Groen

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 6.720

Polder Sofa

Rechts - Rood

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 6.720

Polder Sofa

Links - Rood

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 6.720

Polder Sofa

Rechts - Goudgeel

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 6.720

Polder Sofa

Links - Goudgeel

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 6.720

Polder Sofa

Rechts - Nachtblauw

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 6.720

Polder Sofa

Links - Nachtblauw

Nog 1 op voorraad

Levertijd: Binnen 2 weken, op afspraak
€ 6.720

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit