Vitra Vlinder Sofa

By Hella Jongerius

Omschrijving

De Vitra Vlinder Sofa is een ontwerp van Hella Jongerius. De jarenlange ervaring van Jongerius als artdirector voor kleuren en materialen bij Vitra is terug te zien in het rijkelijk gekleurde design van de Vlinder bank. Opvallend is het dekbed-achtige zitkussen, dat de gehele bank beslaat en het geheel een uitnodigende uitstraling geeft. Vier verschillende kleurencombinaties zijn verkrijgbaar; light greens, dark greens, light reds en dark reds. Hierin zijn meerdere niveaus van zeven verschillende jacquardweefsels opgebouwd uit acht kleuren en garens van twee verschillende diktes. In een wereld waar textiel onderdeel is van de fast-fashion industrie, wil Hella laten zien hoe waardevol en bijzonder textiel eigenlijk is. De veelheid aan patronen, kleuren en texturen vormt een abstracte compositie waarin men steeds weer nieuwe ontdekkingen doet.

Het met veren en dons gevulde ‘deken’ wordt op zijn plaats gehouden door zijn eigen gewicht en is daarnaast op enkele plaatsen bevestigd aan de body met ritssluitingen. Daaronder zorgt een zitvlak met zigzagveren, polyurethaanschuim in verschillende dichtheden en de rug met elastische banden voor ultiem comfort. Hij zit dus net zo heerlijk als hij eruitziet!

De bank is 240 centimeter breed, 124 centimeter diep en 75 centimeter hoog (geteld inclusief overhangend zitkussen). De zithoogte bedraagt 40 centimeter. De stalen poten zijn voorzien van viltglijders.

Vitra Vlinder Sofa


✓ Verlegt de grenzen van de weeftechnologie
✓ Vier rijke kleurencombinaties
✓ Comfortabel design

Vragen over de Vlinder Sofa van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Vlinder Sofa.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor een leverafspraak.

Daan - Logistics
Kenmerken
Materiaal Stof
Designer Hella Jongerius
Jaartal 2019
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 124 cm.
Breedte 240 cm.
Hoogte 75 cm.
Opties Afneembare hoes, Gestoffeerd
Hoogte arm 55 cm.
Zithoogte 40 cm.

Vlinder Sofa

Dark Reds

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 10.370

Vlinder Sofa

Dark Greens

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 10.370

Vlinder Sofa

Light Reds

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 10.370

Vlinder Sofa

Light Greens

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 10.370

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit