Vitra Wiggle Side Chair

By Frank Gehry

Omschrijving

De Vitra Wiggle Side Chair is een ontwerp van Frank Gehry. De Canadees-Amerikaanse architect heeft onder andere verschillende gebouwen van het Vitra Design Museum ontworpen en staat bekend om het gebruik van opmerkelijke materialen in zijn designs. Naast gebouwen ontwerpt Gehry ook meubels waaronder de opvallende Wiggle Side Chair, ontworpen in 1972 en onderdeel van de Easy Edges collectie.

Naast het unieke design is de stoel ook nog eens op een bijzondere manier geproduceerd. Frank Gehry ontdekte namelijk dat door de richting van de golflagen af te wisselen er een heel sterk materiaal ontstond, dat veel gewicht kon dragen. Zo ontstond het idee voor de Wiggle Side Chair. Door een smalle plaat van zestig lagen karton te buigen tot een S-vorm, ontstond een stoel die niet alleen een bijzondere verschijning is, maar ook nog eens duurzaam, comfortabel en ontzettend stevig. Deze Wiggle Side Chair is inmiddels een échte designklassieker en is tevens verkrijgbaar als miniatuur.

Vitra Wiggle Side Chair


✓ Echte designklassieker
✓ Gemaakt van zestig lagen karton
✓ Uniek ontwerp
✓ Ook verkrijgbaar als miniatuur

Vragen over de Wiggle Side Chair van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Wiggle Side Chair.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Designer Frank Gehry
Jaartal 2022
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 61 cm.
Breedte 35 cm.
Hoogte 87 cm.
Zithoogte 43 cm.

Wiggle Side Chair

Naturel

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 1.050

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit