Vitra Wire Chair DKR

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Vitra Wire Chair DKR is een ontwerp van Charles & Ray Eames. Terwijl de Plastic Side Chair van Vitra nog volop in ontwikkeling was – productie van de stoel bleek moeilijker dan de variant mét arm -, nam de Wire Chair zijn huidige vorm aan. Met staaldraad konden ze namelijk gemakkelijk een stoel creëren met veel verbindingen. Volgens Charles Eames was het gebruik van staal een logische stap, gezien de verschillende producten die door de jaren heen met draadstaal waren ontwikkeld en zich al hadden bewezen. Hoewel vaak anders gedacht wordt, verscheen de stoel als eerst in een gestoffeerde vorm. Toch bleek er ook veel vraag te zijn naar de stoel zonder kussen, omdat hij ook dan prachtig is en bovendien een luchtige uitstraling heeft.

Later kwam de stoel ook op de markt zonder kussens en met enkel een zitkussen. Ook zijn er verschillende onderstellen verkrijgbaar voor de stoel. Deze variant is uitgevoerd met vierpoots-onderstel met dwarsverbindingen. De kleur van het onderstel is altijd uitgevoerd in dezelfde kleur als de zitschaal, namelijk in chroom of met een poedercoating in crème of basic dark. De stoelen met poedercoating zijn ook geschikt om buiten te gebruiken. In 2016 werd de stoel verhoogd met 2 centimeter, geschikt voor de mens van nu, die een stuk langer is. De stoel is 49 centimeter breed, 85 centimeter hoog en 51 centimeter diep. De zithoogte bedraagt 43 centimeter. Standaard wordt de stoel geleverd met zwarte viltglijders voor een harde vloer. Heeft u liever glijders voor tapijt? Vermeld dit dan bij uw bestelling.

Vitra Wire Chair DKR


✓ Frame van draadstaal
✓ In chroom, creme of basic dark
✓ Keuze uit verschillende stofferingen
✓ Met poedercoating ook geschikt voor buiten
✓ Afmetingen: b. 49 x h. 85 x d. 51 cm.

Vragen over de Wire Chair DKR van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Wire Chair DKR.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Charles & Ray Eames
Jaartal 1951
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 51 cm.
Breedte 49 cm.
Hoogte 85 cm.

Wire Chair DKR Stoel Zwart

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 485

Wire Chair DKR Stoel Creme

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 485

Wire Chair DKR Stoel Chroom

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 485

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit