Vitra Wooden Doll Dog

By Alexander Girard

Omschrijving

De Vitra Wooden Doll Dog is een ontwerp van Alexander Girard. De Wooden Doll Dog is één van de poppen uit de collectie van Alexander Girard. Girard had een passie voor volkskunst en werd geïnspireerd door zijn reizen in Zuid-Amerika, Azië en Oost-Europa. Verschillende esthetische elementen van deze culturen zijn dan ook terug te vinden in de collectie van zijn poppen. De houten hond heeft met zijn geometrische vormen een abstracte look. Dit stukje kunst is als accessoire een perfecte toevoeging voor uitlopende interieurs. De Wooden Doll Dog is gemaakt van massief sparrenhout en is met de hand geschilderd. Dit maakt elk ontwerp juist zó uniek. De pop bestaat uit drie delen die bij elkaar gehouden worden door een staaf. De delen kunnen draaien en losgemaakt worden. U kunt het gebruiken als decoratie of zelfs als speelgoed wanneer uw kinderen er niet van af kunnen blijven. Het wordt geleverd in een hoogwaardige houten geschenkverpakking samen met een brochure.

De houten hond is verkrijgbaar in Small en Large. In Small is de hond 5 centimeter breed en 17 centimeter hoog. In Large is de hond 11 centimeter breed en 39 centimeter hoog.

De Wooden Doll Dog behoort tot de collectie van Vitra. Alexander Girard behoorde tot één van de meest invloedrijke Amerikaanse ontwerpers in de jaren ’50. Hij had een passie voor volkskunst, waardoor hij besloot veel te gaan reizen door Zuid-Amerika, Azië en Oost-Europa. Tijdens zijn reizen verzamelde hij fanatiek stoffen die voor hem een inspiratiebron vormden in het maken van zijn kunst. Zo startte hij in 1953 met het ontwerpen van zijn unieke poppen. Hij verwerkte abstracte en geometrische vormen samen met talloze kleurencombinaties in zijn poppen.

Vitra Wooden Doll Dog


✓ Klassiek ontwerp uit 1952
✓ Geschikt voor zowel decoratie als kinderspeelgoed
✓ Massief sparrenhout
✓ Handgeschilderd
✓ Afmetingen: b. 5/11 x h. 17/39 cm.
✓ Design: Alexander Girard

Vragen over de Wooden Doll Dog van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Wooden Doll Dog.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Alexander Girard
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Breedte 5/11 cm.
Hoogte 17/39 cm.

Wooden Doll Dog

Small

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 149

Wooden Doll Dog

Large

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 279

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit