Walter Knoll Fishnet Fauteuil

By Sadi & Neptun Ozis

Omschrijving

De Walter Knoll Fishnet Fauteuil is een ontwerp van Sadi & Neptun Ozis. De geschiedenis van deze stoel gaat terug naar het jaar 59, toen Sadi Ozis in Turkije wegens gebrek aan materialen na de Tweede Wereldoorlog gebruikmaakte van visnet. Met het visnet woof hij een zitting tussen de stalen buizen, wat meteen verklaart waarom de stoel Fishnet heet. Heel geschikt om op te zitten was het visnet niet, maar in de jaren daarna transformeerde Sadi Ozis samen met zijn zoon Neptun het kunstwerk tot een ware fauteuil. Ruim 50 jaar later is dit tijdloze model beschikbaar in talloze bekledingsmogelijkheden en heeft het nog niets van zijn charme verloren. Het metalen frame gaat door de zitting en kan uitgevoerd worden in een mat zwarte poedercoating of gepolijst chroom. De Fishnet fauteuil is 66 centimeter breed, 84 centimeter hoog en 68 centimeter diep. De hoogte van de zitting bedraagt 45 centimeter en de diepte 53 centimeter.

Naar keuze kunt u de zitting en rugleuning bekleden met verschillende stof- en leersoorten. Vul hiervoor het offerte formulier in en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

De Fishnet Fauteuil maakt deel uit van de collectie van Walter Knoll. Dit Duitse bedrijf kent een lange en rijke geschiedenis waarin vele iconische meubels werden gemaakt. Deze moderne meubels waren vooruitstrevend voor hun tijd, net als de Turkse designer en kunstenaar Sadi Ozis. Hij experimenteerde met allerlei materialen zoals draad en mesh, maar aan kunst was in die tijd niet veel te verdienen. In 1956 opende hij daarom samen met Ilhan Koman het eerste atelier voor metalen meubelen in Istanbul, Turkije. De focus kwam daarbij te liggen op het maken van stoelen. Vandaag de dag zet zijn zoon Neptun Ozis Sadis’ werk voort.

Walter Knoll Fishnet Fauteuil


✓ Werd in 1956 ontworpen met visnet
✓ Talloze stofferingsmogelijkheden
✓ Metalen onderstel in zwart of chroom
✓ Zithoogte: 45 cm.
✓ Afmeting: b. 66 x h. 84 x d. 68 cm.
✓ Designer: Sadi & Neptun Ozis

Vragen over de Fishnet Fauteuil van Walter Knoll?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Walter Knoll Fishnet Fauteuil.

Actie: 100 euro cadeau bij aankoop van een kast

Bij alle kasten vanaf €750 euro ontvangt u een cadeaucheque t.w.v. €100

Meer informatie
Kenmerken
Productnr. 242-10
Materiaal Stof
Designer Sadi & Neptun Ozis
Garantie 2 jaar
Merk Walter Knoll
Diepte / Lengte 68 cm.
Hoogte 84 cm.
Breedte 66 cm.
Zithoogte 45 cm.
Bijlagen Productinformatie

Fishnet Fauteuil

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 1.302

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit