Wat is geïntegreerd LED?

Tegenwoordig zijn steeds meer designlampen voorzien van geïntegreerde LED-verlichting. Dit zijn meestal lichtmodules die aan het armatuur van de lamp vastzitten. Dit heeft voordelen op het gebied van vormgeving en duurzaamheid maar kan ook nadelen hebben omdat deze lichtpunten niet altijd vervangen kunnen worden.

Vormgeving

Geïntegreerd LED biedt haast grenzeloze mogelijkheden wat betreft de vormgeving van designlampen. Er hoeft in het ontwerp namelijk geen rekening gehouden te worden met traditionele fittingen en lichtpeertjes. De LED-modules kunnen zo klein zijn, dat ze in het ontwerp weinig ruimte innemen en amper opvallen.

Advies verlichting geïntegreerd LED

Duurzaam

Bij armaturen met geïntegreerd LED kan de lichtbron vaak niet zomaar vervangen worden. De LED’s gaan gelukkig wel erg lang mee (tot wel 50.000 branduren), waardoor u toch een leven lang plezier kunt hebben van de betreffende designlamp. In sommige gevallen kan de geïntegreerde lichtbron kosteloos door de fabrikant vervangen worden wanneer dit binnen de garantie valt.

Of de lamp gedimd kan worden en hoe, wordt bij de desbetreffende designs aangeduid. Meer informatie over dimmen vindt u hier.

Wilt u meer informatie?

Heeft u een vraag over dit onderwerp? Via onderstaand formulier kunt u meer informatie opvragen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

  • verlichting specialist MisterDesign