Wittmann Alleegasse Fauteuil

By Josef Hoffmann

Omschrijving

De Wittmann Alleegasse Fauteuil is een ontwerp van Josef Hoffmann. Hoffmann was een van de oprichters van de Wiener Werkstätte, een plek waar kunstenaars op allerlei vlakken met elkaar samenwerkten. Meubels en kunstwerken die hieruit voortvloeiden zijn onderdeel van het Weens Modernisme en zijn voorlopers op Bauhaus en Art Deco. Dit ontwerpt stamt dan ook al uit 1912 en werd door Hoffman ontworpen voor de muziekkamer van Dr. Hugo Koller’s appartement aan de toen genaamde Alleegasse. Het meubel werd door Wittmann verkregen na toestemming van Josef’s weduwe en is nog altijd bij hen in collectie.

Hoffmann werkte vanuit zijn visie van het Gezamtkunstwerk (total work of art), waarbij hij geometrie op een speels manier combineerde met een eenvoudige vormtaal, zoals duidelijk te zien is in een van zijn bekendste ontwerpen, de Kubus stoel. Maar dat hij ook sierlijke, weelderige ontwerpen in zich had zitten, is duidelijk bij de Alleegasse Fauteuil, die in combinatie met de gestreepte bekleding en bies een bepaalde klassieke elegantie uitstraalt.

De fauteuil is opgebouwd uit een houten frame, met zwart gebeitste berkenhouten poten. De comfortabele zitting is voorzien van spiraalveren met daarop polyurethaanschuim en een laag dacron. De zwart-wit gestreepte stof is van 100% brandvertragend Trevira CS (17.000 Martindale). Het model is 71 centimeter breed, 63 centimeter diep en 73 centimeter hoog. De zithoogte bedraagt 45 centimeter.

Wittmann Alleegasse Fauteuil


✓ Design met een rijke geschiedenis
✓ Elegant en comfortabel
✓ Uitgevoerd met een zwart-wit gestreepte stoffering

Vragen over de Alleegasse Fauteuil van Wittmann?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Wittman Alleegasse Fauteuil.
Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Stof
Designer Josef Hoffmann
Garantie 5 jaar
Merk Wittmann
Diepte / Lengte 63
Breedte 71
Hoogte 73
Opties Gestoffeerd
Zithoogte 45

Alleegasse Fauteuil

Streif 3 zwart-wit

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 4.296

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit