Wittmann Kubus Fauteuil

By Josef Hoffmann

Omschrijving

De Wittmann Kubus Fauteuil is een ontwerp van Josef Hoffmann. Hoffmann is één van de vroege modernisten, die met zijn duidelijke vormtaal een voorloper was op het Bauhaus. Vanuit zijn visie van het Gezamtkunstwerk (total work of art), combineerde hij geometrie op een speelse manier met eenvoudige vormen. Dit resulteerde vaker dan eens in een vierkant object, net als deze Kubus fauteuil. Het is een statige fauteuil, maar met een speels randje. Bijzonder zijn ook de halve cirkel vormen in gelakt zilver aan de onderkant van de poten.

Het feit dat Wittmann eenzelfde visie heeft als Hoffmann destijds had als het gaat om de tijdloze schoonheid en hoge kwaliteit van meubelen, is wellicht een belangrijke reden geweest voor Josef’s weduwe om aan Wittmann uiteindelijk de rechten van zijn designs toe te kennen.

De fauteuil is opgebouwd uit een houten constructie en heeft poten van zwart gebeitst beukenhout. In de zitting en rugleuning bevindt zich een samenstelling van elastische banden en polyurethaan schuim van verschillende dichtheden. De bekleding is altijd uitgevoerd in leer, waarbij ieder vierkantje is voorzien van een smalle bies. Online kunt u de Kubus bestellen in een uitvoering van Natural Brandy. Dit is een pure aniline leersoort, die niet bewerkt is. Het leer voelt daardoor erg zacht en natuurlijk aan, maar is ook vatbaarder voor vlekken en krassen. Alleen de beste huiden komen hiervoor in aanmerking.

Wittmann Kubus Fauteuil


✓ Modern ontwerp uit 1910
✓ Uitgevoerd in aniline leer
✓ Statig ontwerp met een twist

Vragen over de Kubus Fauteuil van Wittmann?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Wittmann Kubus Fauteuil.
December actie
Ontvang in de maand december een MaMa vaas cadeau in exclusieve mat witte uitvoering bij online aankopen vanaf €2500.
Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Leder
Designer Josef Hoffmann
Garantie 5 jaar
Merk Wittmann
Diepte / Lengte 77
Breedte 93
Hoogte 72
Opties Gestoffeerd
Zithoogte 44

Kubus Fauteuil

Natural Leder Brandy

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 10.458

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit