Wittmann Sitzmaschine

By Josef Hoffmann

Omschrijving

De Wittmann Sitzmaschine is een ontwerp van Josef Hoffmann. Hoffmann is één van de vroege modernisten, en oprichter van de Wiener Werkstätte. Vanuit zijn visie van het Gezamtkunstwerk (total work of art), combineerde hij geometrie op een speelse manier met eenvoudige vormen.

Dat een houten design bijzonder industrieel kan ogen, wordt bewezen in de Sitzmaschine, waar de duidelijk zichtbare structuur werkelijk doet denken aan machinale apparatuur. Hoffmann’s ontwerp was niet louter functioneel, daar de geometrische vormen ter decoratie zijn aangebracht. Ook de bolletjes op de armleuningen, die dienen als steunen voor de rugleuning hebben tevens een decoratieve waarde en zijn ook in andere ontwerpen van Hoffmann terug te vinden. De rugleuning is verstelbaar en een voetensteun is uit te schuiven.

Oorspronkelijk ontwierp Hoffmann de stoel voor een door hem gebouwd sanatorium, toen een Oostenrijkse firma brood zag in het ontwerp en hem aanbood deze te gaan produceren voor een welgestelde groep klanten. In de jaren ’60 wees de weduwe van Josef Hoffmann de rechten van zijn designs toe aan Wittmann. Die produceert de stoel vandaag de dag in gebogen berkenhout, zwart gebeitst en met messing schroeven. Om er daadwerkelijk op te kunnen zitten, wordt hij verkocht met zit- en rugkussen. Online is hij verkrijgbaar in zwart Nappa leder, een gepigmenteerde leersoort die na het verven nog een finish krijgt, waardoor hij gemakkelijk te onderhouden is. Liever zelf een stof kiezen? Kom dan langs in onze winkel.

Wittmann Sitzmaschine


✓ Design icoon uit 1904
✓ Gemaakt van berkenhout
✓ Inclusief lederen zitkussen

Vragen over de Sitzmaschine van Wittmann?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Wittmann Sitzmaschine.
December actie
Ontvang in de maand december een MaMa vaas cadeau in exclusieve mat witte uitvoering bij online aankopen vanaf €2500.
Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Productnr. 93012
Materiaal Hout
Designer Josef Hoffmann
Garantie 5 jaar
Merk Wittmann
Diepte / Lengte 87
Breedte 70
Hoogte 112
Zithoogte 42

Sitzmaschine

Levertijd: 11 - 12 weken
€ 10.617

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit