Vitra Wooden Dolls No. 6 Pop

By Alexander Girard

Omschrijving

De Vitra Wooden Dolls No. 6 Pop is een ontwerp van Alexander Girard. De kleurrijke volkskunst van Zuid-Amerika, Azië en Oost-Europa fascineerde hem mateloos. In zijn huis in Santa Fe had hij zelfs een uitgebreide privécollectie volkskunst aangelegd. De items uit deze collectie inspireerden hem tot het maken van een prachtige serie Wooden Dolls. De vrolijke kleuren en artistieke uitstraling trekken meteen de aandacht en verwijzen heel duidelijk naar echte volkskunst. Alle poppen uit deze serie ontwierp hij speciaal voor zijn eigen huis en kregen daar uiteraard een mooi plekje.

Vandaag de dag zijn die originele poppen te vinden in het Vitra Design Museum in Duitsland. Gelukkig hoeft u niet speciaal daar naar toe, want de Wooden Dolls van Vitra zijn gebaseerd op de originele modellen van Alexander Girard. Bij MisterDesign zijn alle houten poppen verkrijgbaar! De poppen worden gemaakt van massief sparrenhout en worden met de hand beschilderd. Hierdoor is elke Wooden Doll echt uniek. Dankzij de kleurrijke en artistieke beschilderingen is de Wooden Dolls No. 6 Pop een stijlvolle accessoire, maar de pop kan tegelijkertijd ook als speelgoed gebruikt worden. Deze Wooden Doll is 17.5 centimeter hoog, 7 centimeter breed en 4.5 centimeter diep.

De Wooden Dolls No. 6 Pop van Vitra is gebaseerd op een ontwerp van Alexander Girard. Hij was, samen met Charles en Ray Eames en George Nelson een van de meest iconische en invloedrijke Amerikaanse designers van de twintigste eeuw. Alexander Girard heeft zich met name toegelegd op het maken van bijzondere kleden, kussens en stoffen. Hier kon hij namelijk zijn geliefde patronen een plekje geven. Ondanks het feit dat de ontwerpen van Alexander Girard al decennia oud zijn, passen ze nog moeiteloos in de collectie van Vitra. Het merk zorgt er op deze manier voor dat we ook vandaag de dag nog kunnen genieten van het werk van deze bijzondere en legendarische ontwerper.

Vitra Wooden Dolls No. 6 Pop


✓ Moderne interpretatie van volkskunst
✓ Met de hand beschilderd
✓ Gemaakt van massief sparrenhout
✓ Geleverd met luxe geschenkverpakking en brochure
✓ Afmeting: b. 7 x h. 17.5 x d. 4.5 cm.
✓ Designer: Alexander Girard

Vragen over de Wooden Dolls No. 6 Pop van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Wooden Dolls No. 6 Pop.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
EAN Code 4055737000683
Productnr. 21502706
Materiaal Hout
Designer Alexander Girard
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 5
Breedte 7
Hoogte 18

Wooden Dolls No. 6 Pop

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 129

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit